Petun bloggaukset kotoa ja maailmalta

Petri Makkonen » Kausi 2011-2012

  (pe 23.03.2012 14:25)

Em Luxembourg

Terve täältä Luxembourgista.

Tänään alkaa kolmas pelipäivä kymppipallolla. Mulla alkaa peli tossa vajaan tunnin päästä ja oon ihan innoissaan että nyt pääsee kunnolla alottamaan kisat kun streitti meni ihan puihin vatsataudin takia!

Joten ei muutakun peukkuja pystyyn siellä kotosuomessa ja me koitetaan täällä hoitaa homma kotiin.

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (3)

  (ma 05.03.2012 14:39)

Sarajevo eurotour

Josta ei jäänyt paljoa kerrottavaa...

Pelit meni meikäläisellä ihan penkin alle. Omaa huonoutta kavereittein hyvyyttä ja ripaus tuuria niin siitä on sija 65. tehty.

Peleistä ei jääny ihan hirveesti kerrottavaa joten tällä kertaa ei muuta kirjotettavaa kun se että nyt alkaa todella kova ja intensitiivinen reeni koska nyt tulevana viikonloppuna on 10-pallon suomenmestaruuskisojen alkukarsinnat ja parin viikon päästä mahdolliset finaalt.

Mutta todellinen tähtäin on 21. päivä alkavissa euroopanmestaruuskilpailuissa!

Sinne lähdetään puolustamaan ja kirkastamaan straight poolin viimevuotista pronssia!

ja tietenkin parantamaan muitten lajien viimevuotisia sijoituksia.

Tänä vuonna on taas tullut joukkuekisa mukaan kuvioihin joten siellä saa pelata poolia ihan sydämmensä kyllyydestä. 11 päivää ja 4lajia+ joukkuekisa joten valmistautuminen pitää olla huippuluokkaa ja siihen mä satsaan.

kisoja voi seurata osoitteesta www.epconline.eu. Striimiä löytyy melkein joka pöydälle niin kannattaa kattella euroopan parhainmistoa siellä!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (4)

  (ke 08.02.2012 15:12)

Kasipallon Suomenmestari!!

Kuluneena viikonloppuna käytiin jokavuotinen kasipallon suomenmestaruuskilpailu. Tällä kertaa finaalit käytiin lahdessa. Finaaliviikonlopulla pelasi suomen 32 parasta pelaajaa jotka olivat karsineet tiensä finaaleihin edellisviikon karsinnoista. Omat karsinnat sujuivat ilman ongelmia ja kahdella 6-0 voitolla varmistin paikkani loppukilpailussa.

Lahti on ollut mulle tosi vaikea paikka pelata syystä tai toisesta. En ole pärjännyt siellä kisoissa kunnolla koskaan. Mutta nyt saatiin sekin taika murrettua kerralla komeasti!

Loppukilpailun ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Abbas Al-Marayati. Ei tosiaan helpoin mahdollinen vastus kun karsinnoista ilman häviöitä menneet pelaajat saivat loppukilpailun ensimmäiselle kierrokselle vastustajan karsintojen häviäjien puolelta.

Peliin valmistauduin todella hyvin ja lopputulos 8-3 voitto oli sen mukainen.

Itse peliin en tehnyt kuin yhden pussitusvirheen ja pari tyhjää aloitusta. Kun taas Abbaksella kävi muutaman kerran huono tuuri ja hän teki myös pari helppoa virhettä.

Seuraavassa voittajienpuolen pelissä virheitä tuli muutama liikaa ja siihen vielä pari ohilyöntiä pöydän kiertämisen takia niin tappio pikkuveljelle Markolle oli tosiasia. Tulos 7-8.

Tuon pelin jälkeen pitikin mennä vähän oman pään sisään ja miettiä että mikä meni vikaan ja miten sen voi korjata ettei kisat lopu kesken liian aikaisin.

Keskittyminen vähän herpaantui tuossa pelissä ja sitäkautta annoin virheille mahdollisuuden tulla ja sen tietää että silloin niitä myös tulee jossain muodossa.

Muutaman tunnin tauon jälkeen olin kuitenkin valmis taistelemaan taas kynsin ja hampain jatkopaikasta hävinneiden puolella.

Siellä ensimmäisenä vastaan asettui Sami Perttunen. Molemmat tekivät muutamia helppoja virheitä mutta 8-3 voitto minulle ja sitäkautta pääsin etenemään seuraavalle kierrokselle.

Seuraavan kierroksen pelin voitosta oli sitten panoksena paikka sunnuntaille. Uusi päivä antaisi mahdollisuuden nollata lauantain tapahtumat ja tulla uuteen pelipäivään raikkaana ja periaatteesse puhtaalta pöydältä.

Sitäkautta sain todella hyvä fiiliksen ja tarvittavan puristuksen peliin Jussi Iivosta vastaan ja murskalukemat 8-1 olivat taululla pelin jälkeen. Pelasin pelin todella hyvin ja ainoat virheet tulivat aloituksesta, josta meni kerran kivi ja kerran ei mennyt palloa.

Paikka sunnuntailla oli varmistettu!

Ja kun lahdesta ei enää siihen kellonaikaan junia lähtenyt takaisin hyvinkäälle niin ei muutakun hotellihuoneen varaukseen ja rentoutumaan seuraavaan pelipäivää varten.


Sunnuntai-aamun ensimmäiseen peliin paikasta 8joukkoon  vastaan tuli Janne Lehtovirta riihimäeltä.

Peli alkoi minun kannalta vähän huolimattomasti ja yhtäkkiä huomasin olevani 1-4 tappiolla ja siihen väliin päätin ottaa aikalisän ja käydä vessassa vähän pesemässä naamaa kylmällä vedellä ja psyykkaamassa itseäni.

Heti aikalisän jälkeen paikka tulikin ja nyt rupesin niitä myös käyttämään ja Janne teki muutamia helppoja virheitä. Joten yhtäkkiä peli olikin kääntynyt mun 7-4 johtoasemaan. 7-4 tilanteessa teinkin pahan mokan kun Janne löi kasin ohi ja yritti tarjota peliä minulle mutta en pystynyt hyödyntämään paikkaa kun pussittaessani vaikean pallon, pussitin vahingossa kiven myös.

Siitä paikasta Janne tekikin sitten sen erän ja kaksi aloitusparttia päälle niin tilanne olikin yhtäkkiä 7-7!

Kontrassa Jannelta kuitenkin tyhjä aloitus ja pääsin putsaamaan pöydän ja nappaamaan 8-7 voiton!

Paikka 8cupissa oli siis selvä.

Arpa toi cupissa vastaan Kotkalaisen Jani Uskin. Tässäkin ottelussa löysin itseni tappioasemasta, tällä kertaa 3-6. Mutta muutaman Janin virheen takia sain kammettua itseni mukaan peliin ja sitäkautta voittoon 8-6!

Semifinaalipaikka ja sitäkautta mitali varmistettu!

Semifinaali olikin sitten jo vähän parempitasoista peliä ja löysin vähän aikaa kateissa olleen breikin jälleen ja peli helpottui huomattavasti. Vain pari virhettä ja voitto 8-4 Jani Siekkisestä. Jani nappasi täten ensimmäisen henkilökohtasen suomenmestaruusmitalinsa, onnea hänelle siitä!

Finaalissa vastaan tuli toisessa semifinaalissa Valtteri Virtasen kaatanut lahden omapoika Toni Joukainen.

Ennen finaalia väsymys alkoi vähän jo painaa mutta päätin että jätän pöydälle kaiken mitä vaan hihoista löytyy ja taistelen kynsin hampain hamaan loppuun saakka. Päätin että en lähde kotiin ilman mestaruutta!

Finaalissa molemmat teki muutamia helppoja virheitä, veikkaisin juuri tuon pienimuotoisen väsymyksen vuoksi mutta mun c-peli oli vähän Tonia parempaa ja sitäkautta voitto ja MESTARUUS mulle tuloksella 8-4.

Lahden poppoolle iso kiitos hyvin järkätyistä kisoista ja nyt kun lahden taika on murrettu niin tästä on hyvä jatkaa pärjäämistä siellä!

http://www.sbil.fi/fi_FI/liitto/uutiset/1022_Petri_Makkonen_8_SM _kuningas#1022_20120206

Tuossa vielä biljardiliiton uutinen aiheesta.

Tästä pelit jatkuu ensin Hyvinkäällä käytävässä 10-pallon tasoituskilpailussa ja sitten on vuorossa toiseksi viimeiset mestaruussarjan rg kilpailut helsingissä.

Tästä on hyvä jatkaa treenejä ja itseluottamus vaan kasvaa matkalla. Joten kohta pitäisi olla varaa jo olettaa kunnon pärjäämistä euroopassakin!

Hyviä pelejä kaikille!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (la 31.12.2011 13:43)

hyvää uuttavuotta 2012!

Hyvää ja onnellista uuttavuotta 2012 kaikille tasapuolisesti!

Menkööt pallot paremmin mukiin vuonna 2012!

-Petri

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (ti 20.12.2011 22:40)

Ritz 10bal

Tervehdys! Edellisestä kirjotuksesta onkin menny vähän liian kauan joten nyt on luultavasti vuoden viimeisen postauksen aika.

Eli siis viime viikonloppuna käytiin ritzissä perinteiset kymppipallon pallotasurikisat. Mun osalta pelit meni ihan ok vaikka ei voitosta päästy tänä vuonna taistelemaan.

Lauantaina selvitin tieni 32cuppiin parilla voitolla. Ekassa pelissä voitin Jussi Lähteenmäen 6-4 ja toisessa pelissä 6-5 Miikka Hirvosen.

32cupissa ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Toni Pistool. Toni aloitti pelin todella räväkästi tehden kolme nopeaa pöydäntyhjennystä ja yhtäkkiä olin jo 3-0 tappiolla. Onnekseni Toni teki muutaman virheen sen jälkeen ja oli pari kertaa epäonnekas joiden avulla sain käännettyä peli lopulta 6-5 voittoon!

Seuraavalla kierroksella pelasin Henri Lehtoviitaa vastaan. Pelasin pelin ihan hyvin muutamaa helppoa virhettä lukuunottamatta. 5-5 tilanteessa tein kuitenkin alotuspartin ja sitäkautta voitin 6-5!

8cupissa vastaan tuli Janne Kaipainen.

Molemmat pelasivat tosi hermostuneen pelin ja ei kannata mennä yksityiskohtiin mutta lopputulos mulle 6-2 ja semifinaalipaikka oli varma.

Semifinaaliin sain vastaani Valtteri"vinnismääster"Virtasen.

Tiukan väännön jälkeen Valtteri oli parempi tiukimmalla mahdollisella marginaalilla 5-6.

Ihan hyvät kisat multa siihen nähden että missään vaiheessa ei tuntunut oikein peli hyvältä. Loppuvuoden aikana en taida vetää kun muutamat kunnon treenit ja sitten ensi vuoden puolella uusi keskittyminen alkavaan vuoteen ja peleihin.. Uskon että saan pikku tauon jälkeene itteni kasattua taas kuosiin ja sitäkautta taas voittojen tielle!

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille tasapuolisesti!

Ja kiitos kaikille tukijoille vuodesta 2011 ja toivotaan että seuraavasta vuodesta tulee vieläkin parempi!


-Petri

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (ma 14.11.2011 19:24)

Mestaruussarja Rg4

12-13.11 Pelattiin Keravalla mestaruussarjan rg 4.

Mulla alkoi pelit lauantaiaamuna Jani Nybackaa vastaan.
Peli alkoi kulkemaan heti päivän alusta ja ekasta pelistä selkeä 7-1 voitto.

Seuraavaksi paikasta 16 parhaan joukkoon vastaan asettui Matti Hiltunen. Alkuun pari helppoa mogaa mutta  sitten peli ja ennenkaikkea breikki alkoi toimimaan ja voitto samalla tuloksella kuin ensimmäisestä eli 7-1 ja paikka 16cuppiin oli ansaittu

Cupin ensimmäisellä kierroksella arpa toi vastaan vaasalaisen juniorin Aapo Virrankosken. Molemmat takkuilivat breikin kanssa ja myös muutama helppo virhe mahtui molempien peliin mutta minä selvisin voittajana 7-4 tuloksella ja paikka 8joukkoon sunnuntaille oli selvä.

Sunnuntaina aamupelissä vastukseksi tuli seurakaveri Miikka Hirvonen. Multa ihan ok peliä mutta breikki ei oikein toiminut ja sitäkautta ei oikein saanut rytmiä päälle mutta mun onneksi Miikka ei käyttänyt kontrassa mahdollisuuttaan vaan mokasi päällevetonsa viimeiselle pallolleen ja sitäkautta mä sain tehtyä seiftin ja sitten tyhjennettyä pöydän ja siitä paikka semifinaaliin tuloksella 8-7

Semifinaalissa kohtasin Einari Auteron Tampereelta. Mulla tässä pelissä vähän ongelmia pallojärjestyksen kanssa ja sitäkautta ajauduin muutamissa paikoissa viimeisille palloille huonosti päälle ja sitten tuli pari ohilyöntiä heti alkupeliin. Onneksi Einari ei rankaissut niin paljoa mitä hänellä oli mahdollisuus joten sitäkautta peli mulle 8-4 ja Finaaliin!

Finaaliin vastaan tuli Valtteri Virtanen joka toisessa semifinaalissa kukisti Markus Juvan suht selkeällä tuloksella 8-2.

Multa kahta tyhjää aloitusta lukuunottamatta täydellinen finaali ja Valtterin takkuillessa breikkinsä kanssa lopputulos mulle 8-3 ja rg4 voitto!

Peli tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä ja kisapelaaminen on mukavaa kun kulkee!

Kiitos keravan salille ja kisavetäjille hyvin järjestetyistä kilpailuista!

Seuraavaksi ohjelmassa on Jyväskylä mestaruussarjan Rg 5. 26-27.11 ja 30.11 lähtö Italian eurotourille. Sieltä kotiuduttua 9-11.12 Baribal viikkokisaturnauksen finaalit Virossa!

http://www.sbil.fi/fi_FI/liitto/uutiset/984_Petri-Makkonen-taita vin-Keravalla-pelatussa-mestaruussarjan- osakilpailussa

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (3)

  (ma 31.10.2011 12:55)

Straight Poolin Suomenmestari!!!

Viikonloppuna käytiin tämän vuoden 14.1 Sm-kilpailut Jyväskylän Playersissä.

Ensimmäiseksi vastustajakseni tuli Mikko Jäntti Helsingistä. Peli alkoi hieman tunnustellen mun osalta ja Mikon alotuksen jälkeen sain tehtyä vaan 16palloa ja sitten löin helpon ohi. Sen jälkeen Mikko olikin se joka hääri pöydällä ja mä istuin penkissä. Vähän ajan kuluttua löysin itseni 20-64 perästä ja Mikolla hyvä paikka tehdä loput pallot mutta helpohko kyyti ohi ja mulle vielä yksi paikka. Siihen timeout ja käsien ja naaman pesu ja sitten vielä yksi yritys voittaa peli. Sainkin siitä paikasta tehtyä 55 sarjan ja pelin poikki! Joten voitto 75-64

Paikasta 16cuppiin vastaan asettui Ville Hämäläinen.

Parin ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen peli 14-24 Villelle ja mulla oli hyvä paikka alottaa sarjan tekeminen. Sainkin siitä paikasta tehtyä 58 sarjan mutta sitten mogasin helposta paikasta päällevedon ja sarja loppu siihen. Kuitenkin johtoasema 62-24. Ville sai vielä tehtyä 22 pinnaa ennenkuin sain paikan lopettaa ottelun. Vedin itseni vielä maskiin tilanteessa 74-46 mutta hyvällä pomppulyönnillä sain paikattua tilanteen ja sitäkautta voiton itselleni. Ja paikan 16cupissa

Sunnuntain cupissa arpa toi vastaan Sami Karttusen.

Siinäkin parin ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen tilanne 14-21 Samille. Seuraava paikka aukesi kuitenkin mulle ja sain siitä tehtyä 84 sarjan ja pelin poikki! Peli tuntui hyvältä ja sarja oli hallussa koko ajan mikä lupaili hyvää seuraaviin peleihin.

8 Joukossa vastaan tuli Sami Perttunen.

Siitä pelistä ei jäänyt mitään muutan ihmeellistä kerrottavaa kuin sen että voitin ottelun 100-17. Mulla ei oikein lähtenyt peli käyntiin kun pari kertaa tuli helppo ohilyönti huonon kontaktin eli "kikin" takia ja hajoituslyönnin jäljeen kerran yhden pallon taakse maskiin. Mutta tasaisilla parinkympin sarjoilla peli himaan ja nokka kohti semifinaalia

Semifinaalissa vastaan asettuin Jussi Iivonen. Hävisin Jussille mestaruussarjan edellisissä rankingeissa juuri straight poolissa kun hän teki mua vastaan 74 sarjan.

Tämä peli meni kuitenkin mun komennossa kun Jussi teki pari aika karkeaa virhettä ja sain niistä sitten hyödynnettyä paikat. tilanteesa 64-2 tein 36 sarjan ja pelin poikki joten tulos 100-2 mulle ja finaalipaikka varmistui!

Finaaliin tuli sitten sama kaveri kuin ensimmäisessä pelissä eli Mikko Jäntti! Mikko oli taistellut itsensä häviäjien puolelta cuppiin ja sitäkautta sitten finaaliin.

Finaali lähti vähän takkuisesti käyntiin kun pitkä päivä takana ja molemmat teki muutamia todella helppoja virheitä ja muutaman lyöntivuoron jälkeen peli 28-33 Mikolle.. Sitten sain yllättävän paikan ja päätin että tästä repäisen kyllä keulan ja mahdollisesti koko finaalin itselleni. Sainkin siitä paikasta tehtyä 69 pallon sarjan ja tilanne oli 97-33, mutta sitten missasin semihelpon kyydin paikasta mistä olisi peli pitänyt tehdä kyllä poikki..tilanne 97-33 ja Mikko pöydälle. Mikko ei saanut tehtyä siitä kuin muutamia pisteitä ja joutui pelaamaan seiftin. Mä voitin seiftitaistelun ja pääsin koittamaan todella vaikeeta palloa mistä olisi juuri saanut sen muutaman pallon irti pakasta mutta vähän ohi ja Mikolle vielä paikka. Mutta tilanteessa 97-57 sain paikan ja viimeisteltyä kolme viimeistä palloa ja uusittua viimevuotisen Suomenmestaruuden!!!

Täytyy kyllä sanoa että palasin todella hyvät kisat ja voisin melkein väittää että kokonaisuudessaan parhaimmat streittikisat mitkä olen pelannut.

Kiitos Playersille hyvin järkätyistä kisoista!!

Ensi viikonloppuna ysipallon tasoituskisat Shamrockissa Vantaalla Ja kahden viikon päästä Mestaruussarjan rg4 Keravalla. Tervetuloa katselemaan suomen parasta biljardia!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (ma 10.10.2011 15:28)

Unkari Eurotour ja Beassy festival

Eli siis muutama päivä sitten kotiuduttiin unkarin kisareissulta ja kokonaisuudessaa kisat meni ihan kohtalaisesti vaikka ei mairittelevaa menestystä tullutkaan..

Kymppipallon Eurotourilla menin kolmella rutiinivoitolla voittajien puolelta 32 cuppiin ja siellä ei arpa ollut ihan maailman suosiollisisin vaan vastaan asettui englannin Chris Melling. Multa kolme tyhjää breikkiä ja yks ohilyönti ja tulos 4-8 Mellingille. Ois voiny käytännössä mennä kumminpäin tahansa mut tällä kertaa näin.

Beassy 9pallossa ei peli oikein lähteny kulkemaan ollenkaan. Ekasta pelistä selkee voitto mutta kaveri ei kyllä ollu mikään erikoinen pelaaja joten testeri vasta seuraavassa pelissä Mario Hetä vastaan.

Peli alkoin vähän takkusesti mutta sit rupesin pelaamaan ihan hyvin mutta kontrassa hävisin seiftitaiston ja sitäkautta pataan 8-9

Häviäjienpuolelta seuraavaks osu Bruno Muratore. Ihan jees peliä. Jotenkin pikku tärinä päällä jonka takia muutama helppo virhe. mut overall ihan ok. 7-7 tilanteessa tein seiskalla maskin mistä kaveri sit paino ranteet tyhjäks 7pussiin ja partti. 7-8 ei täyttyny kitcheni ja sitä kaverille helppo partti myös, 7-9 pataan ja 9kisa oli siinä.

Kasipallo alkoi todella hyvin voitoilla Roman Hybleristä 8-5, sit jostain unkarilaisesta 8-4 ja paikasta 32joukkoon voitin kreikkalaisen pelurin 8-5. Breikki kulki jotein kaikki kolme peliä tuntu ihan sairaan helpoilta joten oli mukava pelailla.

32joukossa vastaan tuli kreikasta ekonomopoulos, 8-pallon muutaman vuoden takainen EM-hopeamitalisti.

Mulla meni breikeistä kivi nakeista pari kertaa ja sit kerran ihan suoraan keskelle ja kaveri pelas melkein virheettömän pelin ja sitäkautta tappio 5-8.

Overall ihan jees kisat mut tulokset ois voinu olla paremmat verrattuna siihen miten hyvältä peli kuitenkin tuntu.

Ei muutakuin takas treeneihin ja nokka kohti uusia kisoja!

Tulkaas kattelemaan nyt tulevana viikonloppuna (15-16.10)mestaruus sarjan streittirankingeja Espoon kivenlahteen, billiardcircukseen!

Hyviä treenejä kaikille!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta

  (ma 19.09.2011 19:54)

Finnish Open Mestari!!!!!

Voittajan on helppo hymyillä =)

Eli siis kuluneena viikonloppuna käytiin Espoossa Finnish Open 2011. Pelipaikkoina olivat billiardcircus kivenlahdessa ja  kauppakeskus Selloon oli kasattu kaksi pöytää sellonaukiolle.

Mulla alkoi pelit lauantaiaamuna Juho Haverista vastaan. Alun haparoinnista huolimatta paransin peliäni loppua kohden ja loppujen lopuksi voitin pelin 9-8. Olin jo yhdessä vaiheessa 6-1 tappiolla!

Voittajien 1.kíerroksella vastaan asettui 10-pallon hallitseva suomenmestari Valtteri Virtanen. Ottelu eteni tasaiseen tahtiin, mun tuskaillessa breikkini kanssa kun taas Valtsu alotti tosi hyvin. Huonojen breikkien ja Valtsun hyvän pelin takia olin yhtäkkiä 6-8 perässä ja Valtterilla oli hyvä paikka poikkasta peli mutta valkoinen meni pussiin helposta paikasta josta sain sitten tehtyä helpon partin kaventaakseni tilanteeksi 7-8.

Seuraavassa erässä Valtsu löi kolmosen ohi ja jätti mulle suht helpon paikan tulla kontralle, vedin kuitenkin itseni kolmoselta neloselle maskiin... Nelonen onneksi hypyllä pussiin mutta vitoselle maskiin. Sen paikkasin jäätävästi hyppy oma yhden vallin kautta vitonen säkkiin ja maksimisti kutoselle päälle ja partti päälle, tilanne oli 8-8!

Kontrassa mä sain ensimmäisen paikan yrittää poikkasta peli mutta en onnistunut käyttämään tilannetta hyväkseni kun ajauduin seiskalle huonosti päälle, päätin yrittää seiskaa pitkään kulmaan vallin vierestä kun ajattelin että jos missaan sen niin siitä jää ainakin jonkinlainen seifti. Valtsulle jäi kuitenkin ihan ok paikka yrittää seiskaa vallin kautta keskelle, ei kuitenkaan mene ja mulle jää käytännössä pelkkä seiftipaikka kun jos oisin yrittäny seiskaa keskelle niin oma olisi menny kulmaan ja kulmaan en voinu yrittää kun olisi joutunut kierrättämään koko pöydän ympäri takaisin kasille ja oma oli ihan kiinni vallissa joten se oli käytännön mahdoton lyönti. Tein siitä hyvän maskin josta Valtteri kuitenkin osui seiskaan mutta jätti sen hyvin pöydälle josta pääsin tekemään loput pallot ja nappaamaan voiton 9-8!

Paikasta 8cuppiin vastaan asteli Janne Kaipainen.

Siinä pelissä Janne teki helppoja virheitä virheiden perään ja mä pelasin ihan ok voittaen pelin lukemin 9-1.

Illalla siis vielä yksi voitto 8cupissa niin semifinaalipaikka irtoaisi sunnuntaille!

8cupissa arpa toi vastaan Pauli Laakson.

Mä pelasin overall ihan hyvän pelin, muutamia helppoja virheitä ja huonoja pyörähdyksiä mutta semifinaalipaikka irtosi 9-4 voitolla! Mutta ennenkaikkea breikki, mikä oli takkuillut alkupelit alkoi tuossa pelissä toimimaan jo ihan hyvin.

Sunnuntaina semifinaalissa vastaan asettui Turun lahja suomen biljardille, Kim Laaksonen.

Peli oli molemmilla aika takkuista ja breikistä ei ollut taas tietoakaan joten tiukkaa oli tulossa...

Sain kuitenkin taisteltua 9-5 voiton kun Kimi ei käyttänyt paikkoja hyödyksi ja itse pelasin jo lopussa paljon paremmin kuin pelin alun .

Eli siis televisioituun finaaliin kutsu kävi ja siellä vastaan tuli pitkän linjan pelimies ja muunmuassa Eurotourin voittanut Markus Juva.

Ensimmäisen erän voitin kun Markus löi 3 ohi ja mä sain sen tehtyä vallin kautta kulmaan ja tyhjennettyä loput pöydältä ja napattua aina tärkeän ensimmäisen erän.

Seuraavaan erään hyvä aloitus ja pöydän tyhjennys ja 2-0 johto.

Markus teki pelin alkuun helppoja virheitä ja itse pystyin niistä aina rankaisemaan hyvillä pöydäntyhjennyksillä joten yhtäkkiä peli olikin mulle 6-0!

Nyt piti laittaa jäitä hattuun ja yrittää pitää pää kylmänä ja jatkaa samanlaista peliä loppuun asti.

Markus kavensikin seuraavaksi mun tyhjästä alotuksesta tilanteeksi 6-1

8.Erässä Markus aloitti tyhjän ja minulle jäi helppo paikka tyhjentää pöytä ja siirtyä 7-1 johtoon mutta joku ihmeellinen huolimattomuusvirhe kasille ja todella helppo kasi ohi... Todella onnekkaasti valkoinen valui kuitenkin ysin taakse maskiin! Hyvä osuma Markukselta mutta kasi jäi lyötäväksi kulmaan. Sain 8,9 ja 10 tehtyä ja tilanne 7-1!

Seuraavassa erässä Markus voitti seiftitaiston ja kavensi tilanteeksi 7-2.

10.Erässä Markus on tyhjentämässä pöytää mutta kutosesta lähtee kuitenkin päälleveto hiukan huonosti ja valkoinen uppoaa suoraan keskelle. Mulla helppo työ tehdä kolme palloa ja siirtyä yhden erän päähän mestaruudesta. Tilanne 8-2!

Ei niin suureksi yllätykseksi tyhjä breikki ja Markus kaventaa hyvällä partilla 8-3.

12.Erässä se mahdollisuus sitten tulee. neloselta vitoselle päälleveto ihan reisille ja ei mitään mahdollisuutta päästä kutoselle hyvin päälle. Päädyin vetämään vitosen siten että mulle jää paikka lyödä kutosta vallin kautta kulmaan ja samalla vähän seiftiä mutta kuitenkin seiskan päälle jos kutonen sattuu menemään. Kutonen vähän ohi mutta ihan ok seifti ja Markukselle jää mahdollisuus yrittää kutosta vallin kautta kulmaan, yritys kuitenkin ohi ja nyt mulle jää suhteellisen hyvä paikka hoitaa homma kotiin. Loput pallot pussiin ja kädet ilmaan mestaruuden johdosta!!

Todella hyvin järjestetyt kilpailut ja todella tärkeää näkyvyyttä biljardille että saadaan bilis suuren yleisön tietoon! Ihmisiä oli paljon katsomassa molempina päivinä ja huomasi että kiinnostusta seurata lajia on.

Finaali tulee Nelonen sport pro:lta 1.10 uusintana niille jotka eivät paikalle päässeet mutta tietenkin sen voi uudelleenkin katsoa =)

Kiitos Tommi&Kimmo+ Billiardcircuksen väki hienosti järkätyistä kisoista. Näitä lisää! Ja ensivuonna tietenkin vielä suuremmalla joukolla karsimaan loppukilpailupaikoista Finnish Open 2012 turnaukseen.

Ensi viikolla onkin sitten Karhu Openin vuoro lahdessa ja 28.9 suunta kohti Unkaria Eurotourin merkeissä. Siellä vielä Eurotourin jäljeen extra 9&8 pallo turnaukset joten tavoiteltavaa riittää sielläkin!

Hyviä pelejä kaikille ja tervetuloa Lahteen seuraamaan huippubilistä ensi viikonloppuna!

-Petu


Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

  (ma 15.08.2011 22:25)

Mestis Rg 1

Mestaruussarjan kauden ensimmäiset rankingit käytiin galaxie centerissä, Tampereella. Alkupelit lauantaina ja 16cup sunnuntaina.

Itsellä alkoi pelit lauantaina aamusta seurakaveri Kimmo Hakalaa vastaan. Alkukankeudesta huolimatta suht tasaisella esityksellä voitto 9-5, mutta parannettavaa vielä riitti jos meinasi turnauksen voitosta taistella.

Voittajien toisella kierroksella vastaan asettui Tamperelainen juniori Miikka Myllymäki. Itsellä siinäkin pelissä hiukan vaikeuksia sopetua galaxien nopeisiin pöytiin mutta hieman Miikan avustuksella 9-3 voitto.

Paikasta 16 cuppiin vastassa oli Sami Karttunen. Itsellä suuria vaikeuksia pöydän kanssa ja en saanut pelirytmiä päälle juuri ollenkaan tuskaillessani pöydän kanssa. Samilta tasaisen varma esitys ja meikäläisen piti hakea vauhtia luuseripuolelta. tulos 7-9.

Häviäjien puolella cuppiin pääsystä peli oli Jani Siekkistä vastaan, siinä alussa sain Janin avustuksella 6-1 ja 7-2 johdot mutta sitten muutama helppo virhe ja Janilta peri aloitusparttia ja peli olikin yhtäkkiä 7-6. Mutta sitten kahden suhteellisen jäätävän partin siivittämänä 9-6 voitto ja cuppipaikka sunnuntaille.

16 Cupissa arpa toi vastaan Ville Hämäläisen Lappeenrannasta. Peli alkoi mun komennossa ja menin jo  4-1 johtoon, mutta sitten Ville teki muutaman hyvän partin ja peli olikin taas tasoissa. 7-5 johdosta kuitenkin tein pari huolimattomuusvirhettä ja yhtäkkiä Ville olikin 7-8 johdossa.. 7-8 tilanteessa Ville missasi kuitenkin suht helpon nelosen ja sitäkautta pääsin kontralle. Kontrassa jouduin tekemään ykkösellä seiftin jonka Ville pomppasi säkkiin mutta todella huonon tuurin seurauksella jäi 5 taakse maskiin! Ei osumaa ja käsipallosta sain tyhjennettyä pöydän ja edettyä 8joukkoon.

8 joukossa peli oli Vaasalaista Aapo Virrankoskea vastaan. Aapo teki alkuun pari hyvää parttia ja nopeaa aloitusparttia joten löysin itseni 1-4 tappioasemasta suhteelisen nopeasti. Mutta sen jälkeen Aapo teki muutaman helpon virheen ja itse pelasin loppupelin hyvin ja sitäkautta sitten semifinaalipaikka tuloksella 9-5

Semifinaalissa peli alkoi kulkemaan jo vaaditulla tasolla ja nuorta Porilaista Jani Nybackaa vastaan pelasin siihen asti turnauksen parhaan pelini ja muutamalla jäätävällä lyönnillä maustettuna 9-5 voitto ja finaalipaikka.

Finaalissa vastaan asettui Kotkalainen Jani Uski. Päätin että jatkan samalla tasolla kun semifinaalissa ja se taktiikka pitikin aika hyvin kutinsa kun pelasin vielä huomattavasti paremmin finaalissa. Täysin virheetön peli ja pidin Janin penkissä tai maskissa koko finaalin ajan joten 9-0 oli finaalin tulos ja kausi on korkattu heti ensimmäisen rankingin voitolla, ja millä tavalla!

Overall pitää olla tyytyväinen tasoon millä pelasin kisan läpi, mutta parannettavaa jää vielä pikkuasioihin ja uskon että ne saan korjattua suhteellisen nopeasti, lisää kovia kisapelejä ja sitäkautta ne sitten loksahtelee kohdalleen.

Kiitos Galaxie centerille ja tietenkin Markus Laurilalle ja Sami Räisäselle hyvin vedetyistä kisoista.

Seuraavaksi Finnish open karsinnat ja sitten Saksan Eurotourille. Syyskuun alussa Mika Immosen kanssa Filippiineille World Cup Of Pool- paripeliturnaukseen. Joten kovaa treeniä ja kovia pelejä tarvitaan!

Hyviä pelejä kaikille!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (4)

  (la 09.07.2011 12:17)

Eurotour Itävalta

Close but no cigar...

Hävisin voittajien puolella toisen matsin Philipp Stojanovicille 9-8. Johdin jo 8-4 mutta en saanut enää oikein kunnollista poikkasupaikkaa kun omista alotuksista meni kaks kertaa kivi nakeista ja kaveri teki omista partit. 8-6 tosin luulin että voitan pelin kun kaveri missas ysin mutta meni haageista toiseen kulmaan. Kontrassa hävisin sitten seiftitaiston ja sitäkautta pelin.

Peli tuntuu kuitenkin hyvältä ja lähdin hyvillä mielin taistelemaan kohti 32 cuppia häviäjien puolelta.

Seuraavana oli sitten joku puolalainen kenet voitin italiassa kontrassa.

Tällä kertaa pelasin täydellisen pelin ja voitto 9-6.

Seuraavaksi oli sitten Dominic Jentsch Saksasta, tuore kasipallon euroopanmestari.

Peli alkoi vähän takkuisesti mun osalta mutta sain taisteltua 4-1 perästä tilanteen 5-5. sitten vaihdeltiin muutamat partit siinä ja tilanteessa 7-7 oli mun breikki ja olin ihan saletti siinä tilanteessa että tää on mun peli kun kerta olin sieltä suosta noussut ja breikkikin kulki. Hyvä breikki tulikin mutta sitten kutonen viimesillä voimille valu kakkosen viereen blokkaamaan kaikki muut paitsi yhden pussin ja päälleveto sinne paikkaan olisi ollut todella vaikea, joten päätin vaan pelata seiftin päälle ja sitten sitäkautta ottaa erän. Seiftin sainkin tehtyä mutta sitten kaveri pomppas kakkosen pussiin ja teki siitä partin ja alotuspartin...

Ei todellakaan parhaat fiilikset mutta pelasin kuitenkin hyvin ja kaikki pienet flipit meni nyt kavereille ja sen takia sijoitus oli nyt näin heikko tällä kertaa.

Nyt ansaittu kuukauden kisatauko ennenkuin alkaa kausi sitten suomessa.

Ei muutakuin hyviä pelejä kaikille ja nähdään suomessa alkavan kauden myötä. Ensimmäiset mestaruussarjan osakilpailut käydään 13-14.8 Tampereen galaxyssä. Tervetuloa kaikille seuraamaan hyviä pelejä Tampereelle.

-Petu

Kommentoi kirjoitusta

  (pe 08.07.2011 01:46)

Eurotour Itävalta

Moi!

Saavuttiin keskiviikko illalla tänne Sankt johaniin, Itävaltaan missä käydään tämän vuoden 3 eurotour osakilpailu.

Mulla alko tänään pelit jotain Kroatialaista, suht tuntematonta pelaajaa vastaan jonka alkukankeuksien jälkeen pystyin tasaisella suorituksella hoitamaan 9-3 lukemin.

Seuraavana huomenna Philipp Stojanovic klo 9 paikallista aikaa, eli 10 suomen aikaa. Voitolla pääsee pelaamaan cuppipaikasta sitten.

Ei tarttis muutakun saada toi breikki kunnolla haltuun täällä niin sitten pitäs kunnon tuloksia tulla.

Kiitos jo tulleista kannustuksista ja kommenteista!

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

 

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions