Petun bloggaukset kotoa ja maailmalta

Petri Makkonen » Kausi 2015-2016 » 04/2016

  (ma 25.04.2016 13:03)

Pitkästä aikaa

Oon jo vähän unohtanu että mul on blogi :)

Joten aktivoidutaan jälleen ja aletaan kirjottelemaan vähän useemmin.

Oltiin pari viikkoa Euroopanmestaruuskisoissa Itävallassa, kotiuduttiin 16.4 joista pieni väliviikko reeneistä ja kuluneena viikonloppuna oli viimeiset Finnish pool tourin osakilpailut Keravalla. Niistä kirjotuksen lopussa

EM-kisoista:

Pitkästä aikaa kaikki kunnossa, terveys, kisakunto, kaikki muutkin, ei tarvinnu stressata turhasta, ja se näky heti suorituksissa, peli tuntu jokapäivä hyvältä, ja oli mukava mennä pelaamaan kokoajan vaikka päivät venähtikin välillä aika pitkiksi.

Straight poolilla kisat alkoi, niinkun aina, mulla ekassa peilissä norjalainen jonka hoidin ihan perussuorituksella, parilla sarjalla poikki ja sillä voitolla 64-cup vaiheeseen. Siellä vastaan Portugalilainen senioritykki mikä on useemman senioreiden Euroopanmestaruuden voittanut, ainakin tossa streitissä. Alkuun oli tosi hankalaa ja tein helppoja virheitä, mistä kaveri rokotti rankalla kädellä ja tilanne oli jo 50-108 kaverille kun pelattiin 125 pisteeseen, sitten tapahtui jotain, kaverilla pallot auki, hyvässä rytmissä menossa voittoon mutta ajautui hieman vaikeuksiin ja missasi pitkän pussituksen ja pääsin pöydälle. Päätin että nyt loppu pelleily ja nostan rytmiä ja yritän istuttaa kaverin penkkiin. Onnistuinkin siinä ja tein 75 pisteen lyöntisarjan ja pelin poikki ja 32 parhaan joukkoon!

Seuraavassa pelissä nuori myöskin Portugalilainen vastus pelasi todella hyvin tehden reilun 80 sarjan ja mut laulukuoroon joten straight poolista jaettu 17 sija.

Kymppipallo alkoikin jo seuraavana päivänä, siinä voitot ensimmäisellä kierroksella Italialasesta sankarista 8-3 tuosta Portugalilaisesta seniorimestarista 8-3 ja voittajien puolelta 64cuppiin jälleen.

Siellä arpa heitti vastaan Tsekkiläisen kaverin minkä harjasin ok pelillä 8-2.

32 joukossa vastaan asettui kova, vähän hiljaiseloa viimeaikoina peleistä pitänyt junnuvuosilta tuttu Artem Koshovyi Ukrainasta. Kova taistelu käänty mun 8-6 voittoon, täytyy sanoa että jos en olisi aloittanut niin hyvin kun tein, olisin luultavasti hävinnyt. Mutta onneks breikki toimi hyvin koko ajan.

16 cupissa sain vastaan, ei ehkä niin tunnetun kaverin bosniasta, ihan okei arpa, mutta ei varmaan turhaan ollut noin pitkälle päässyt, mulla peli kulki, kaverin tehdessä helppoja virheitä. Lopputulos 8-2 mulle ja paikka pelata mitaleista.

Samana iltana oli vielä 8joukon peli paikasta seuraavan päivän mitalipeleihin. Vastassa isäntämaan kova Mario He, joka on voittanut nuoresta iästään huolimatta jo mm. Miesten 8-pallon Euroopanmestaruuden. Mulla alko breikki kulkemaan aika kovalla tasolla ja taisin yhdessä erässä lyödä pari kertaa kolmosen ohi mutta muuten virheetöntä peliä ja 8-2 voitto ja paikka semifinaaliin!

Seuraavana päivänä oli myös joukkuepelejä missä voitettiin ensin italia, sen jälkeen hävittiin ranskalle, missä mä ryssin ratkasevan 10-pallopelin 7-8. Sen jälkeen vielä do or die joukkuepeli sveitsiä vastaan, Hyvällä fiiliksellä lähdin peliin mutta jotain sielä loksahti väärille raiteille ja en saanu mistään, kaveri nakutteli partteja ja mä en saanu mitään aikaseks, lopussa vähä jo parempaa mut en kerinny enää mukaan ja tappio.. Mun ja meidän onneksi Kimi ja Markus hoiti omat pelinsä ja päästiin joukkuekisassakin vielä jatkoon!

Mutta jostain oli pelifiilis löydettävä jäljellä oleviin semifinaaleihin, nopea ruoka, pieni lepo ja fiilis oli huomattavasti parempi.

Semifiinaleissa vastaan puolan kova nuori Fortunski mikä just voitti kovatasoisen eurotourin Italiassa. Sillä onneks täris alussa ja pääsin hyvällä breikillä ja pelillä karkuun ja nopeeseen 8-3 voittoon, finaali vielä!

David Alcaiden, jo Euroopanmestaruuden tässä lajissa voittanut ainakin yhden kerran.. Kova pala finaaliin mutta uskoin kokoajan omaan peliin ja fiiliksiin mutta finaalissa värikkäiden vaiheiden jälkeen kontrassa 7-8 turpaan ja hopeeta kaulaan.. David pelasin kyllä ratkaisevan kontraerän suhteellisen jäätävästi ja pääsin kerran yrittämään maskista, osuin mutta ei auttanut. Mutta taas jälleen lähellä mutta kuitenkin niin kaukana...

Joukkuepeleissä voitettiin seuraavana päivänä slovenia ja kroatia ja päästiin pelaamaan myös siinä mitalista vielä samana iltana. Vastaan asettui todella kova espanja,
Kasipallo hävittiin, mutta mä onnistuin kaivamaan Diazia vastaan kymppipallon 8-7 ja Kimi "kimbo slice" 3-7 perästä kurittti sancezia 9-7 ja mitali oli varma!!

Seuraavana päivänä kuitenkin kivikovalta venäjältä tauluun huonolla pelillä ja pronssia ei saatu kirkastettua.

Kasipallossa voitin ekalla kiekalla Kaplanin 8-7, Mario He:n 8-6 ja 64 cuppiin. Cupin ekalla kiekalla tiukka voitto turkkilaisesta kaverista 8-7 sit Alcaidesta revanssi 8-5 ;) Staabista 8-7 ja paikasta mitaleille 3-8 pataan Sandor Totilta kuka pelas melkeempä täydellisen pelin mua vastaan ja ansaitsi voittonsa..

Ysipallossa ei tullu menestystä, 64-cupissa ekalla kiekalla tauluun 9-8 Cohenilta ja valmistautuminen eurotouriin alkoi..

Kuitenkin henk.koht hopea ja joukkuepronssi on kovaa valuuttaa noissa kisoissa, toki parannettavaakin jäi.

Eurotourilla olin 4.sijoitettu ja ennätysmäärä pelaajia (217) takas sen että pelasin vasta myöhään oman ekan pelini.

Voitin 9-4 saksalaisen kaverin, 9-6 britin ja norjan ykköspelaajan 9-6 ja paikan 32 cuppiin jossa vielä samana iltana vastaan asettui jo legendan kengissä kulkeva Ralf Souquet, pelasin hyvin ja kaverin vähän mogaillessa käytin paikat hyväkseni ja voitin 9-2.

16 joukossa kuitenkin jouduin taipumaan sveitsin Reglille 7-9 ja kotimatka häämötti. Ihan hyvä reissu tuloksellisesti ja ihan muutenkin :)

Viime viikonloppuna tosiaan vielä viimeinen fpt kilpailu keravalla 8-palloa.

Ekan pelini hävisin lauantaina Tantulle 7-6, voitin Moreliuksen ja sittn tipuin ennen cuppia tappiolla Siekkiselle. Mogasin pahasti oman paikkani kontrassa. Joten 6-7 pataan.

Kimbo slice ne kisat tais harjaa

Huonoin sijoitus tourilla mulle, kuitenkin pysyn rankingykkösenä ja siitä pitää vielä yks rutistus tälle kesälle liiton alaisille kisoille tehdä.  9-pallon alkukilpailut tampereella toukokuun puolessavälissä.


Nyt vähän iisiä ja reeniä niin hyvä tulee

Hyviä reenejä kaikille ja hyvää kesänodotusta, törmäillään kisoissa!

Petu

Kommentoi kirjoitusta


Blogikirjoituksen kommentit

  Mika Salonen (ma 25.04.2016 13:46)

Kovia juttuja nuo EM-mitalit. Hyvää, mielenkiintoista stooria.

  Trivial (ma 25.04.2016 13:13)

Hyvää tekstiä! Huikeat suoritukset EM-kisoissa eikä se Eurotourikaan niin huonosti mennyt. Kiva että löysit jälleen tämän blogin, sillä olisi mukava lueskella näitä kisajuttuja enemmältikin!

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions