Petun bloggaukset kotoa ja maailmalta

Petri Makkonen » Kausi 2015-2016

  (ma 13.06.2016 12:00)

Vihdoinkin!

Morot!

Viime päivityksestä on tapahtunut muutama mainitsemisen arvoinen juttu. muunmuassa se että voitin vihdoin ensimmäisen 9-pallon henkilökohtaisen Suomenmestaruuden !! :)

Se oli todella tiukassa mutta vihdoin sain sen poistettua to do listalta. Monen monta kertaa sitä sai yrittää ja monen epäonnistumisen kautta se palkinto sieltä kuitenkin tuli. Kultsalla käydyissä loppupeleissä voitin semifinaalissa Jani Siekkisen ja finaalissa nuoren tykin Casper Matikaisen. Semifinaali Jania vastaan oli aloituksia lukuunottamatta ihan kelpo peliä mutta finaalissa jännitys ja hermostuneisuus sai vähän yliotetta ja se vaikutti pelin laatuun, mutta sain kaivettua itseni voittajana siitä pelistä ulos!

Ei voi muuta sanoa kun että jonkunlainen apina poistui reppuselästä!

Kultsan jälkeen ei kerinnyt montaa päivää huilata kun oli lähtö Pohjois-Kyprokselle Eurotourille ja siinä samassa paikallisen järjestäjän järjestämään Kypros Cupiin.

Eurotourilla peli tuntui ihan hyvältä mutta jotenkin oli kuitenkin tosi tahmeaa, ekalla kiekalla sain luovutuksen kun Norjalainen kaveri ei tullut paikalle vaikka oli pelannut edellisellä kierroksella vain puolituntia aiemmin!

Voittajien toisella kiekalla vastus oli Saksalainen Staab joka lopussa (7-7) tilanteessa painoi mun seiftistä aika jäätävän kutosen bänkin+partin ja sit multa ihan hyvä alotus 7-8 tilanteessa mutta tyhjä ja kaveri kiitti ja kuittas 7-9.

luuseripuolella sen jälkeen pari aika perusvoittoa eka Turkkilaisesta 9-5 ja sit Puolalaisesta 9-2 ja sit Ekonomopoulokselta käkeen paikasta 32cupiin 3-9. Siin peli tuntu supervaikealta ja breikki ei toiminut yhtään että ois saanu minkäänlaista rytmiä omaan peliin ja Nikos pelas aika hyvin. joten Eurotouri päätty mun osalta sijalle 33.

Sen jälkeen pari päivää huilia ja sit alkokin se paikallinen kisa , mulla oli ekalla kiekalla w.o ja voittajien tokalla tuli vastaan Lechner Itävallasta. siinä oli mun paras peli kisoissa ja juurikin ilman virheitä voitin 9-5.

paikasta 32 cupiin hävisin aika pystyyn Albaniasta kotoisin olevalle kaverille, vähän samaa ongelmaa kuin muissakin tappioissa etten saanut breikkiä ja sitäkäutta muutakaan toimimaan..

Häviäjien puolelta arpa heitti vastaan Souquen jonka vähän onnekkaasti voitin kontrassa hänen lyödessä aika helpon seiskan ohi

sen jälkeen en tiedä mitä tapahtui, yleensä tollasen selviytymisen jälkeen menee turnauksessa kun turnauksessa pitkälle ja hommat alkaa pyörimään itelle mutta tässä tapauksessa kaikkea muuta... Cupissa Kazakisia vastaan pääsin 0-1 tilanteessa lyömään alla olevaa palloa pussiin ja pussituksen jälkeiseen seiftiin kaikki kääntyi, en päässyt koittamaan, alotus ei toiminut ja kaveri teki joka paikasta. 0-7 tilanteessa alotin, oisko mennyt kolme palloa pussiin ja pelin luonteen mukasesti vika pallo mikä liikku, meni ykkösen ja kiven väliin ja en päässy koittamaan kun hyppylyöntiä, ei mennyt ja luovutin.. Se oli vaan yks niistä peleistä missä ei voinut muutakun istua ja katsoa... joten se oli Kyproksen reissu siinä..

Seuraavaks alkaakin kova valmistautuminen heinäkuun lopussa pelattaviin 9-Pallon MM kisoihin mihin asetan itelleni kovat tavoitteet (jääköön se mun omaks salaisuudeks) mutta valmistautuminen on sen mukasta, 9mm:ien jälkeen on samalla reissulla Eurotouri Albaniassa joten hyvällä valmistautumisella ois mahis tehdä hyvää tulosta kahdessa eri kisassa!

Tässä välissä kuitenkin suomessa kisoja, mm. mainitakseni nyt tulevana viikonloppuna hauska All around kisa Espoossa. Ensimmäistä kertaa mun muistaakseni pelataan kisa missä arvotaan laji ennen peliä ja katotaan kuka osaa pelata tasaisesti kaikkia biljardimuotoja( peleinä: pool 9-pallo, kaisa,kara,pyramidi ja snooker)

luultavasti käyn ainakin yhden Dst kisan tässä välissä, ja onhan tuossa paljon muutakin kisoja missä saa hyvää kisatuntumaa myös kansainvälisiä kisoja silmälläpitäen.

Kiitos kaikille myös kannustuksesta, means a lot. Stay tuned for more!

Vielä lopuksi ISO kiitos sponsoreille ja perheelle! Ilman teitä ei tämä olisi mahdollista:

Johacon LKV
Suomen biljardimyynti
Suur-Helsingin lvi-asennus Oy
Taom Tips
Moose´s biliard shoes
Gorba custom cues

Kesäterveisin,

Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (ma 25.04.2016 13:03)

Pitkästä aikaa

Oon jo vähän unohtanu että mul on blogi :)

Joten aktivoidutaan jälleen ja aletaan kirjottelemaan vähän useemmin.

Oltiin pari viikkoa Euroopanmestaruuskisoissa Itävallassa, kotiuduttiin 16.4 joista pieni väliviikko reeneistä ja kuluneena viikonloppuna oli viimeiset Finnish pool tourin osakilpailut Keravalla. Niistä kirjotuksen lopussa

EM-kisoista:

Pitkästä aikaa kaikki kunnossa, terveys, kisakunto, kaikki muutkin, ei tarvinnu stressata turhasta, ja se näky heti suorituksissa, peli tuntu jokapäivä hyvältä, ja oli mukava mennä pelaamaan kokoajan vaikka päivät venähtikin välillä aika pitkiksi.

Straight poolilla kisat alkoi, niinkun aina, mulla ekassa peilissä norjalainen jonka hoidin ihan perussuorituksella, parilla sarjalla poikki ja sillä voitolla 64-cup vaiheeseen. Siellä vastaan Portugalilainen senioritykki mikä on useemman senioreiden Euroopanmestaruuden voittanut, ainakin tossa streitissä. Alkuun oli tosi hankalaa ja tein helppoja virheitä, mistä kaveri rokotti rankalla kädellä ja tilanne oli jo 50-108 kaverille kun pelattiin 125 pisteeseen, sitten tapahtui jotain, kaverilla pallot auki, hyvässä rytmissä menossa voittoon mutta ajautui hieman vaikeuksiin ja missasi pitkän pussituksen ja pääsin pöydälle. Päätin että nyt loppu pelleily ja nostan rytmiä ja yritän istuttaa kaverin penkkiin. Onnistuinkin siinä ja tein 75 pisteen lyöntisarjan ja pelin poikki ja 32 parhaan joukkoon!

Seuraavassa pelissä nuori myöskin Portugalilainen vastus pelasi todella hyvin tehden reilun 80 sarjan ja mut laulukuoroon joten straight poolista jaettu 17 sija.

Kymppipallo alkoikin jo seuraavana päivänä, siinä voitot ensimmäisellä kierroksella Italialasesta sankarista 8-3 tuosta Portugalilaisesta seniorimestarista 8-3 ja voittajien puolelta 64cuppiin jälleen.

Siellä arpa heitti vastaan Tsekkiläisen kaverin minkä harjasin ok pelillä 8-2.

32 joukossa vastaan asettui kova, vähän hiljaiseloa viimeaikoina peleistä pitänyt junnuvuosilta tuttu Artem Koshovyi Ukrainasta. Kova taistelu käänty mun 8-6 voittoon, täytyy sanoa että jos en olisi aloittanut niin hyvin kun tein, olisin luultavasti hävinnyt. Mutta onneks breikki toimi hyvin koko ajan.

16 cupissa sain vastaan, ei ehkä niin tunnetun kaverin bosniasta, ihan okei arpa, mutta ei varmaan turhaan ollut noin pitkälle päässyt, mulla peli kulki, kaverin tehdessä helppoja virheitä. Lopputulos 8-2 mulle ja paikka pelata mitaleista.

Samana iltana oli vielä 8joukon peli paikasta seuraavan päivän mitalipeleihin. Vastassa isäntämaan kova Mario He, joka on voittanut nuoresta iästään huolimatta jo mm. Miesten 8-pallon Euroopanmestaruuden. Mulla alko breikki kulkemaan aika kovalla tasolla ja taisin yhdessä erässä lyödä pari kertaa kolmosen ohi mutta muuten virheetöntä peliä ja 8-2 voitto ja paikka semifinaaliin!

Seuraavana päivänä oli myös joukkuepelejä missä voitettiin ensin italia, sen jälkeen hävittiin ranskalle, missä mä ryssin ratkasevan 10-pallopelin 7-8. Sen jälkeen vielä do or die joukkuepeli sveitsiä vastaan, Hyvällä fiiliksellä lähdin peliin mutta jotain sielä loksahti väärille raiteille ja en saanu mistään, kaveri nakutteli partteja ja mä en saanu mitään aikaseks, lopussa vähä jo parempaa mut en kerinny enää mukaan ja tappio.. Mun ja meidän onneksi Kimi ja Markus hoiti omat pelinsä ja päästiin joukkuekisassakin vielä jatkoon!

Mutta jostain oli pelifiilis löydettävä jäljellä oleviin semifinaaleihin, nopea ruoka, pieni lepo ja fiilis oli huomattavasti parempi.

Semifiinaleissa vastaan puolan kova nuori Fortunski mikä just voitti kovatasoisen eurotourin Italiassa. Sillä onneks täris alussa ja pääsin hyvällä breikillä ja pelillä karkuun ja nopeeseen 8-3 voittoon, finaali vielä!

David Alcaiden, jo Euroopanmestaruuden tässä lajissa voittanut ainakin yhden kerran.. Kova pala finaaliin mutta uskoin kokoajan omaan peliin ja fiiliksiin mutta finaalissa värikkäiden vaiheiden jälkeen kontrassa 7-8 turpaan ja hopeeta kaulaan.. David pelasin kyllä ratkaisevan kontraerän suhteellisen jäätävästi ja pääsin kerran yrittämään maskista, osuin mutta ei auttanut. Mutta taas jälleen lähellä mutta kuitenkin niin kaukana...

Joukkuepeleissä voitettiin seuraavana päivänä slovenia ja kroatia ja päästiin pelaamaan myös siinä mitalista vielä samana iltana. Vastaan asettui todella kova espanja,
Kasipallo hävittiin, mutta mä onnistuin kaivamaan Diazia vastaan kymppipallon 8-7 ja Kimi "kimbo slice" 3-7 perästä kurittti sancezia 9-7 ja mitali oli varma!!

Seuraavana päivänä kuitenkin kivikovalta venäjältä tauluun huonolla pelillä ja pronssia ei saatu kirkastettua.

Kasipallossa voitin ekalla kiekalla Kaplanin 8-7, Mario He:n 8-6 ja 64 cuppiin. Cupin ekalla kiekalla tiukka voitto turkkilaisesta kaverista 8-7 sit Alcaidesta revanssi 8-5 ;) Staabista 8-7 ja paikasta mitaleille 3-8 pataan Sandor Totilta kuka pelas melkeempä täydellisen pelin mua vastaan ja ansaitsi voittonsa..

Ysipallossa ei tullu menestystä, 64-cupissa ekalla kiekalla tauluun 9-8 Cohenilta ja valmistautuminen eurotouriin alkoi..

Kuitenkin henk.koht hopea ja joukkuepronssi on kovaa valuuttaa noissa kisoissa, toki parannettavaakin jäi.

Eurotourilla olin 4.sijoitettu ja ennätysmäärä pelaajia (217) takas sen että pelasin vasta myöhään oman ekan pelini.

Voitin 9-4 saksalaisen kaverin, 9-6 britin ja norjan ykköspelaajan 9-6 ja paikan 32 cuppiin jossa vielä samana iltana vastaan asettui jo legendan kengissä kulkeva Ralf Souquet, pelasin hyvin ja kaverin vähän mogaillessa käytin paikat hyväkseni ja voitin 9-2.

16 joukossa kuitenkin jouduin taipumaan sveitsin Reglille 7-9 ja kotimatka häämötti. Ihan hyvä reissu tuloksellisesti ja ihan muutenkin :)

Viime viikonloppuna tosiaan vielä viimeinen fpt kilpailu keravalla 8-palloa.

Ekan pelini hävisin lauantaina Tantulle 7-6, voitin Moreliuksen ja sittn tipuin ennen cuppia tappiolla Siekkiselle. Mogasin pahasti oman paikkani kontrassa. Joten 6-7 pataan.

Kimbo slice ne kisat tais harjaa

Huonoin sijoitus tourilla mulle, kuitenkin pysyn rankingykkösenä ja siitä pitää vielä yks rutistus tälle kesälle liiton alaisille kisoille tehdä.  9-pallon alkukilpailut tampereella toukokuun puolessavälissä.


Nyt vähän iisiä ja reeniä niin hyvä tulee

Hyviä reenejä kaikille ja hyvää kesänodotusta, törmäillään kisoissa!

Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

 

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions