Petun bloggaukset kotoa ja maailmalta

Petri Makkonen » Kausi 2013-2014

  (la 08.02.2014 12:01)

Italia eurotour

Eilisen illan cuppipelistä tuli fiasko...

Tuntu ihan hirveeltä, breikki ei toiminu, päällevetopeli yössä

Pataan 5-9.

Nyt takas reenipöydälle ja kunnolla, sitä tarvitaan.

Takas äksöniin ens viikonloppuna hämeenlinnan mestaruussarjan osakilpailussa.

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (1)

  (pe 07.02.2014 16:36)

Italia eurotour

Pelit jatku eilen illalla mulla nuorta puolalaista vastaan. Pari helppoo mogaa ja huonoo alotusta ni huomasin olevani jo 3-6 perässä. Siitä ittensä kasaus ja pelin kääntö 9-6 voittoon.

Äsken oli peli Espanjan ykkötykki David Alcaidea vastaan.

Pelasin täydellisen pelin ja tein jokaisesta omasta alotukstani aloituspartin ja ryöstin muutaman Davidin aloituksen ja 9-4 voitto mulle!

Nyt 32 cupissa. Pieni huili ja safka, ja illalla vielä cupin ensimmäinen kierros.

Jesse out ja Jani meni just hieromaan Sukeen kanssa. Peukut pystyyn sinnekki, mä lähen nyt tsiigaa sitä.

Edelleen actionit löytyy osoitteesta www.eurotouronline.eu

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

  (to 06.02.2014 14:12)

Italia Eurotour

Terveiset Italiasta!

Suomesta matkaan lähti mun lisäks Jani Siekkinen ja Jesse Huttunen.

Mulla eka peli takana ja siitä 9-7 voitto. Oli päivän ekaks peliks hyvä, muutama huolimattomuusvirhe mutta onneks sain käännettyä voitoks, mikä parasta breikki toimii hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa.

18.30 seuraava peli paikallista aikaa, eli 19.30 suomen aikaa. Peukut pystyyn!

Huttunen lähti just pelaamaan Imran Majidia vastaan ja Siego alottaa parin tunnin päästä.

Livescore ja streami osoitteessa www.eurotouronline.eu

-Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

  (ma 03.02.2014 15:56)

Long time no see....

Tervehdys kaikille ja pahoittelut että ei ole blogiin päivityksiä tippunut. Oon ollu vaan liian laiska kirjottamaan, mutta nyt otetaan ittensä niskasta kiinni ja alotetaan kirjottelu aina kisojen jälkeen ja ulkomailta päivien väliltäkin jos aika antaa myöden!

Edellisen bloggauksen jälkeen on kisoja kertynyt ja niiden myötä vähän menestystäkin, mainittakoon joukkue em hopea, world cup of pool pronssi ja muutamia kisavoittoja suomessakin.

Viimeisimpänä 10-pallon suomenmestaruuskilpailut kuluneena viikonloppuna playersissa jyväskylässä ja sieltä tuli kotiintuomisiksi ykköspytty ja kultaa kaulaan :)

Itse kisoihin tuli hurja määrä pelaajia, yhteensä 126 peluria ympäri suomen.

Pelaajien suuresta määrästä johtuen alkupelit jouduttiin pelaamaan viiteen voittoon ja ykkössijoitettuna sain vapaataipaleen ensimmäiselle kierrokselle joten ei tarvinnut ihan aamusta heräillä pelaamaan. Ja tämä tarkoitti myös sitä että olisin yhdellä voitolla 64cupissa mikä pelattaisiin kokonaisuudessaan sunnuntaina.

Ensimmäiseen peliini sain vastaani Toni Uskin kotkasta. Peli alkoi vähän takerrellen mutta sain rutiinilla hoidettua sen voitoksi 5-1 ja sain loppuillan vapaata ja pääsin valmistautumaan sunnuntain koitoksiin hyvissä ajoin.

Kaavion ykkössijoitettuna eli siis kaavion ylimpänä jouduin heräämään sunnuntaina aikaisin koska ensimmäiset pelit alkoivat jo kello 9 aamulla. Aamupelit ovat aina vaikeita joten niihin ainakin itse haluan valmistautua kunnolla oli vastus kuka hyvänsä. Silmät pitää saada kunnolla auki jotta pystyy pelaamaan vaaditulla tasolla.

8.30 playersiin lyömään palloja jotta käsi ja silmät aukeisi uuteen päivään, lyönti tuntuikin ihan hyvältä heti aamusta joten lähdin luottavaisin mielin päivän koitoksiin jotka pelattaisiin aluksi kuuteen voittoon.

Päivän ensimmäiseen peliin vastaan asettui Petri Pulkkinen jonka kanssa ollaan käyty aikaisemminkin tiukkoja vääntöjä.

Ensimmäisessä erässä Petri olikin tekemässä hyvää pöydän tyhjennystä mutta pussitusvirhe kasilla antoi mulle mahdollisuuden ryöstää erän ja saada ensimmäisen erän pistetauluun, sain tyhjennettyä pöydän ja ajattelin että nyt pitää laittaa kovempaa vaihdetta silmään kaverin mogan jälkeen että homma lähtee kunnolla rullaamaan. Ja näin kävikin, itselläni peli kulki hyvin ja tein hyviä pöydäntyhjennyksiä ja turvalyöntejä, Petrin taas tuskaillessa oman pelinsä kanssa josta seurasi lopputulos 6-0 mulle.

Seuraava peli myös hyvä rutiininomainen suoritus oli riittävä, mun voittaessa Jan Moreliuksen 6-1.

16cupissa oli tiedossa kova peli Kim Laaksosta vastaan. Ehkä pidin itseäni pienenä suosikkina siinä pelissä tietäen että Kim on tällä hetkellä armeijan harmaissa eikä ole hirveästi kerinnyt pelaamaan, mutta kuuteen voittoon peli on aina herkkä peli ja mitä tahansa voi sattua. Pelattiin vähän rikkonainen peli mutta onnistuin kääntämään sen edukseni 6-4, mutta mikä tärkeintä loppukisan kannalta oli se että löysin hyvän aloituslyönnin tuossa pelissä, ja se antoi lisää uskoa omaan tekemiseen.

8 joukossa, eli paikasta mitalipeleihin ei vastus yhtään heikentynyt vaan vastaan asteli Valtteri Virtanen kuka oli juuri kaivanut itsensä edellisessä pelissä takaisin henkiin olemalla 2-5 tappiolla Jukka Tarvaista vastaan mutta kuitenkin onnistui kääntämään tuon pelin vielä 6-5 edukseen.

Peli alkoi multa huonosti, avoimesta tyhjennyksestä löin helpon ysin ohi ja Valtteri hyödynsi sen heti menemällä 0-1 johtoon. Rinta rinnan mentiin siitä pisteestä eteenpäin ja loppulinen ratkaisu tuli tilanteessa 5-4 mun johtaessa kun Valtteri teki hieman erikoisen virheen avoimesta paikasta tulla tasatilanteeseen 5-5. 6,7,9, ja 10 pöydällä ja Valtterin päälleveto kutoselta seiskalle karkasi hieman pitkäksi päätyen ysin taakse maskiin, jättäen kuitenkin pienen mahdollisuuden vetää valkoinen yksi valli seiskan pussiin mutta lopputulos oli käsipallo kun valkoinen osui jo matkalla ysiin. Joten sain huokaista isosti helpotuksesta ja 6-4 voitosta ja ennekaikkea semifinaalipaikasta.

Semifinaali oli toisinto riihimäellä pelatusta mestaruussarjan rankingkilpailun semifinaalista Jani Uskia vastaan. Ainut ero oli se että pelattiin seitsemään voittoon kahdeksan sijaan.

Alussa Jani karkasikin 0-2 johtoon mutta muutama odottamaton pussitusvirhe antoi minulle mahdollisuuden ryöstää pari Janin breikkiä ja kääntää tilanteen 4-2 johdoksi.

Tilanteessa 6-3 mulle mogasin helpon pöydäntyhjennyksen voittoon mutta onneksi sain paikan heti seuraavassa erässä myös ja sen paikan käytin hyväkseni ja etenin finaaliin 7-4 voitolla.

Finaalissa vastaan tuli toisessa semifinaalissa Aki Heiskasen yllättänyt kotisalin Joonas Ohtonen.

Pitkä päivä takana mutta keräsin vielä kaikki viimeisetkin keskittymisen rippeet ja päätin pitää itseni kasassa finaalissa vaikka mikä olisi. Ja pelasinkin alun todella hyvin menemällä 3-1 johtoon Joonaksen tuskaillessa oman alotuslyöntinsä kanssa kun taas itse löysin täydellisen aloituksen jolla meni muuten jokaisessa finaalin aloituslyönnissä pallo pussiin kun taas Joonaksella taisi mennä kerran kuudesta aloituksesta pallo pussiin.

Käytin Joonaksen tyhjät aloitukset hyvällä prosentilla hyväkseni ja karkasin 6-3 johtoon. Ja siinä tilanteessa minulla oli todella hyvä paikka mennä 7-3 johtoon mutta keskityminen herpaantui vähän ja vedin itseni kasille maskiin ja sitäkautta erähäviöön ja tilanne kaventui 6-4.

Seuraavassa erässä jälleen tuhannen taalan paikka mutta nyt löin helpon seiskan ohi ja aloin vähän pään sisällä turhautua jo itseeni ja päätin pitää aikalisän erän jälkeen ja käydä kokoamassa itseni, kaikkien yllätykseksi Joonas löikin kasin ohi ja antoi erän takaisin minulle, mieleni kirkastui jälleen ja päätin etten käytä aikalisää vaan laitan homman seuraavassa erässä purkkiin. Muistaakseni aloitin viimeiseen erään hyvän alotuksen ja tein pöydäntyhjennyksen ja ratkaisin finaalin 8-4 ja sitäkautta tämän kauden toisen suomenmestaruuden!

Hyvät kisat itseltä vaikka itsevarmuus oli vähän maissa koska juuri ennen kisoja pelikepistäni lähti nahkasta palanen irti ja jouduin pelaamaan nämä kisat uudella nahlkalla millä olin kerinnyt pelaamaan vain torstaina ja perjantaina vähäsen. Tietyt lyönnin oli todella vaikeita muutamissa peleissä mutta loppujen lopuksin kuitenkin pystyin suoriutumaan suhteellisen hyvin urakasta.

Playersille kiitokset hyvin järkätyistä kilpailuista ja olosuhteista. Kisat meni hyvin läpi vaikka pelaajamäärä oli päätä huimaava. Tietenkin hieno asia että suomessa pelaajat kiertävät kilpailuita isolla profiililla, sillä saadaan tätä lajia eteenpäin!


Itsellä kausi jatkuu jo ensiviikolla eurotourin merkeissä. Keskiviikkona lähtö italiaan tavoittelemaan menestystä. Seuraavat päivityksen tulevat sitten sieltä!

Hyviä pelejä kaikille!

Peliterveisin,

Petu

Kommentoi kirjoitusta
Näytä kommentit (2)

 

Suomen Biljardimyynti Oy Bar&Restaurant Brode Reksol Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions