Petun bloggaukset kotoa ja maailmalta

Petri Makkonen » Kausi 2011-2012 » 10/2011

  (ma 31.10.2011 12:55)

Straight Poolin Suomenmestari!!!

Viikonloppuna käytiin tämän vuoden 14.1 Sm-kilpailut Jyväskylän Playersissä.

Ensimmäiseksi vastustajakseni tuli Mikko Jäntti Helsingistä. Peli alkoi hieman tunnustellen mun osalta ja Mikon alotuksen jälkeen sain tehtyä vaan 16palloa ja sitten löin helpon ohi. Sen jälkeen Mikko olikin se joka hääri pöydällä ja mä istuin penkissä. Vähän ajan kuluttua löysin itseni 20-64 perästä ja Mikolla hyvä paikka tehdä loput pallot mutta helpohko kyyti ohi ja mulle vielä yksi paikka. Siihen timeout ja käsien ja naaman pesu ja sitten vielä yksi yritys voittaa peli. Sainkin siitä paikasta tehtyä 55 sarjan ja pelin poikki! Joten voitto 75-64

Paikasta 16cuppiin vastaan asettui Ville Hämäläinen.

Parin ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen peli 14-24 Villelle ja mulla oli hyvä paikka alottaa sarjan tekeminen. Sainkin siitä paikasta tehtyä 58 sarjan mutta sitten mogasin helposta paikasta päällevedon ja sarja loppu siihen. Kuitenkin johtoasema 62-24. Ville sai vielä tehtyä 22 pinnaa ennenkuin sain paikan lopettaa ottelun. Vedin itseni vielä maskiin tilanteessa 74-46 mutta hyvällä pomppulyönnillä sain paikattua tilanteen ja sitäkautta voiton itselleni. Ja paikan 16cupissa

Sunnuntain cupissa arpa toi vastaan Sami Karttusen.

Siinäkin parin ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen tilanne 14-21 Samille. Seuraava paikka aukesi kuitenkin mulle ja sain siitä tehtyä 84 sarjan ja pelin poikki! Peli tuntui hyvältä ja sarja oli hallussa koko ajan mikä lupaili hyvää seuraaviin peleihin.

8 Joukossa vastaan tuli Sami Perttunen.

Siitä pelistä ei jäänyt mitään muutan ihmeellistä kerrottavaa kuin sen että voitin ottelun 100-17. Mulla ei oikein lähtenyt peli käyntiin kun pari kertaa tuli helppo ohilyönti huonon kontaktin eli "kikin" takia ja hajoituslyönnin jäljeen kerran yhden pallon taakse maskiin. Mutta tasaisilla parinkympin sarjoilla peli himaan ja nokka kohti semifinaalia

Semifinaalissa vastaan asettuin Jussi Iivonen. Hävisin Jussille mestaruussarjan edellisissä rankingeissa juuri straight poolissa kun hän teki mua vastaan 74 sarjan.

Tämä peli meni kuitenkin mun komennossa kun Jussi teki pari aika karkeaa virhettä ja sain niistä sitten hyödynnettyä paikat. tilanteesa 64-2 tein 36 sarjan ja pelin poikki joten tulos 100-2 mulle ja finaalipaikka varmistui!

Finaaliin tuli sitten sama kaveri kuin ensimmäisessä pelissä eli Mikko Jäntti! Mikko oli taistellut itsensä häviäjien puolelta cuppiin ja sitäkautta sitten finaaliin.

Finaali lähti vähän takkuisesti käyntiin kun pitkä päivä takana ja molemmat teki muutamia todella helppoja virheitä ja muutaman lyöntivuoron jälkeen peli 28-33 Mikolle.. Sitten sain yllättävän paikan ja päätin että tästä repäisen kyllä keulan ja mahdollisesti koko finaalin itselleni. Sainkin siitä paikasta tehtyä 69 pallon sarjan ja tilanne oli 97-33, mutta sitten missasin semihelpon kyydin paikasta mistä olisi peli pitänyt tehdä kyllä poikki..tilanne 97-33 ja Mikko pöydälle. Mikko ei saanut tehtyä siitä kuin muutamia pisteitä ja joutui pelaamaan seiftin. Mä voitin seiftitaistelun ja pääsin koittamaan todella vaikeeta palloa mistä olisi juuri saanut sen muutaman pallon irti pakasta mutta vähän ohi ja Mikolle vielä paikka. Mutta tilanteessa 97-57 sain paikan ja viimeisteltyä kolme viimeistä palloa ja uusittua viimevuotisen Suomenmestaruuden!!!

Täytyy kyllä sanoa että palasin todella hyvät kisat ja voisin melkein väittää että kokonaisuudessaan parhaimmat streittikisat mitkä olen pelannut.

Kiitos Playersille hyvin järkätyistä kisoista!!

Ensi viikonloppuna ysipallon tasoituskisat Shamrockissa Vantaalla Ja kahden viikon päästä Mestaruussarjan rg4 Keravalla. Tervetuloa katselemaan suomen parasta biljardia!

-Petu


Kommentti blogikirjoitukseen

Nimi tai nimimerkki:

Kommentti:

Suomen Biljardimyynti Oy Zoner Oy Resulttia Solutions

Petri Makkonen | Perusfaktat | Saavutukset | Media | Blogi | Yhteystiedot Valokuvat © EPBF / Bethan L. Sage   |   Toteutus: Resulttia Solutions